Obiščite nas

IZOLACIJA

Toplotna izolacija fasade - JUBIZOL

Fasadni izolacijski sistem je eden od pomembnejših elementov vsake zgradbe, saj jo ščiti pred padavinami, vetrom, mrazom, vročino in drugimi vplivi iz okolja, hkrati pa ji daje želen estetski videz. Izgube skozi fasadne ploskve povprečne enodružinske stanovanjske hiše predstavljajo kar 30 % energije potrebne za ogrevanje, pri večstanovanjskih zgradbah pa je ta delež še neprimerno večji.

JUBIZOL fasadni toplotnoizolacijski sistem je univerzalen. Uporaben je na individualnih in blokovskih stanovanjskih objektih ter tudi na poslovnih in industrijskih zgradbah, primeren je tako za novogradnje kot za sanacijske posege na obstoječih zgradbah. Z JUBIZOL fasadnim toplotnoizolacijskim sistemom hkrati rešujete zahteve po zadostni in učinkoviti toplotni izolaciji zunanjih zidov zgradbe in ustrezni zaščiti fasadnih površin pred učinkovanjem padavinske vode in drugimi vplivi iz okolja ter uresničujete želje po estetskem videzu objekta.

JUB je bil med prvimi evropskimi proizvajalci ter prvi v Sloveniji, ki je že v letih 2004 in 2005 pridobil evropska tehnična soglasja (ETA) za različne sisteme JUBIZOL. Za pridobitev teh soglasij so bile na podlagi ETAG 004 izvedene meritve in testiranja različnih sistemov na vodilnih evropskih inštitutih v Nemčiji (IBMB MPA Braunschweig), Avstriji (MA 39 Dunaj) in pri nas (ZAG Ljubljana). JUB je v letu 2008 pridobil tudi pet nemških tehničnih soglasij za vgradnjo teh sistemov na izredno zahtevnem nemškem trgu. Danes imajo evropska tehnična soglasja vse različice JUBIZOL fasadnih toplotnoizolacijskih sistemov. Vse komponente sistemov v skladu s predpisano zakonodajo redno kontrolira neodvisni pooblaščeni inštitut ZAG Ljubljana.

Ko govorimo o JUBIZOL fasadnem toplotnoizolacijskem sistemu, moramo poudariti celovitost sistema. Sistem predstavljajo toplotni izolatorji s točno predpisano kakovostjo izolacijske plošče (EPS, XPS, mineralna volna: plošča ali lamela), ustrezna armaturna mrežica, pritrdila, Jubova lepila, osnovni omet in zaključni dekorativni ometi. 

V JUBIZOL fasadnem toplotnoizolacijskem sistemu lahko uporabljamo le tiste izdelke, ki so navedeni v evropskem tehničnem soglasju za določen sistem.

Stroške ogrevanja - v poletnem času pa tudi stroške hlajenja - najlažje, najhitreje in najučinkoviteje znižamo prav s primerno toplotno zaščito fasade. To JUBIZOL FASADI zagotavlja ustrezno debel in primerno obdelan zunanji izolacijski plašč, barva in tekstura zaključnega sloja te obloge pa zgradbi dajeta željen estetski videz. 
JUBIZOL FASADA je fasadni toplotnoizolacijski sistem, pri katerem je osnovni omet z zaključnimi zaščitnimi in dekorativnimi sloji vgrajen neposredno na toplotnoizolacijsko oblogo. Taka rešitev znižuje v izvedbo sistema vložena sredstva in občutno skrajša amortizacijsko dobo. 

Pravilna izvedba JUBIZOL fasadnega toplotnoizolacijskega sistema zagotavlja dolgotrajno zaščito fasade. Na JUBIZOL sistem dajemo 10-letno garancijo, ki velja le za sistem in za strokovno izvedbo. Ob tem poudarjamo tudi zahodni tehnični način razmišljanja, da je približno vsakih 10 do 15 let potrebno osvežiti zaključni dekorativni omet z ustrezno fasadno barvo (REVITALCOLOR SILIKON ali REVITALCOLOR AG).

Za podrobnejše informacije in svetovanje v zvezi z nakupom, izvedbo ipd. pokličite našotehničnoinformativno službo na telefonsko številko 080 15 56, vsak dan med 7. in 15. uro. Lahko nam tudi pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .